VOORGAANDE EDITIES
2014    2013    2012    2011     2010     2009     2008

2013 // Improvista!
Internationale uitstraling, internationale allure: in zes jaar tijd plaatste het Storioni Festival zich duchtig op de kaart. Tien dagen lang, in vijf Brabantse steden, in concertzalen, musea en andere feestelijke locaties, bruist en tintelt het!
Kamermuziek door gelauwerde musici én aanstormend talent. U hoort de topstukken uit het kamermuziekrepertoire; maar echt des festivals zijn juist ook al die spannende muzikale uitstapjes en nieuwe ontdekkingen. Musici als pianist Severin von Eckardstein en violiste Viviane Hagner voeren het lijstje van grote musici aan. En niet alleen de dagelijkse talkshows, de Storioni Café’s, maken dat je de festivalsfeer proeft tot in elke noot …


Composers in residence
Een belangrijke doelstelling van het Storioni Festival is de ontwikkeling in repertoirevorming van de kamermuziek. Dat vindt zijn weerklank in de aanwezigheid van een composer in residence. Voor deze editie zullen maar liefst twee composers in residence stukken schrijven die hun première beleven op het Storioni Festival. De keuze van de componisten wordt bepaald door de expressieve en communicatieve kwaliteiten van diens muziek (lees: geen academische, constructivistische dan wel (neo)modernistische muziek). Het festival nodigt hem of haar uit een nieuw werk te schrijven. De composers in residence van deze editie zijn Giovanni Sollima en Guus Janssen.


Festival Magazine
Download hier het festival magazine met informatie over het programma, de musici en verschillende achtergrondartikelen.