VOORGAANDE EDITIES
2014    2013    2012    2011     2010     2009     2008

2012 // 5 jaar!

Na vijf jaar is het Storioni Festival een begrip in Brabant, Nederland en de wereld. Tijdens deze lustrumeditie in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg komt alles wat dit kamermuziekfestival tot een succes heeft gemaakt in overtreffende vorm langs. Zoals twee grandioze festivalcomponisten, Peteris Vasks en Willem Jeths, en internationale topsolisten als Mischa Maisky en Sol Gabetta. Verder vertrouwde en nieuwe festivalgasten, enerverende concerten, een jubileum-cd, het vorig jaar zo succesvolle Storioni Café en meer!


In Residence
Het Storioni Festival heeft niet een maar twee festivalcomponisten dit jaar. Terwijl Peteris Vasks jarenlang heeft moeten overleven in het Sovjetsysteem kon Willem Jeths zich in een vrij land ontwikkelen. Natuurlijk leidt dat tot een heel ander muzikale taal. Er lijkt weinig te zijn dat deze componisten bindt. Maar hoe meer je luistert, hoe meer overeenkomsten zich aandienen.


Speciale gasten
Tijdens de jubiluemeditie van het festival speelt het Storioni Trio samen met grootheden als Sol Gabetta, Irina Kullikova, het Konzerthaus Kammerorchester Berlin, Janne Tomsen, Dan Zhu en vele anderen.


Festivalmagazine
Download hier het Festival Magazine met alle achtergrond informatie van de jubileumeditie van het Storioni Festival.