VOORGAANDE EDITIES
2014    2013    2012    2011     2010     2009     2008

2011 // Met hart en ziel

Het thema van deze vierde editie is veelbelovend. Onder de noemer Met Hart en Ziel speelt het Storioni Trio samen met grootheden als Vadim Repin, Pekka Kuusisto, Evelina Dobracheva en Vladimir Mendelssohn schitterende klassiekers en enerverende nieuwe werken. Het concertprogramma behelst dit jaar vooral muziek die het emotionele vertolkt. Veel hartstocht en zielensmart, maar ook hartevreugde! Nieuw dit jaar is het Storioni Café. In een informele setting komen muzikale onderwerpen aan bod, met persoonlijke ervaringen van musici en korte optredens; een en ander gepresenteerd door Maartje van Weegen, Lex Bohlmeijer en Frank de Munnik.


Muhly-In-Residence
Nico Muhly is drie seizoenen lang composer-in-residence van Muziekgebouw Eindhoven. Vandaar dat hij ook de centrale componist is van het Storioni Festival. Een goede zet want de 29-jarige Amerikaanse componist is verrassend toegankelijk en prettig onvoorspelbaar. Vorig seizoen bewees hij met de première van Impossible Things in Eindhoven dat zijn muziek swingend, melodieus en het aanhoren meer dan waard is. Een dynamisch musicus die van zijn hart geen moordkuil maakt en die componeert om gehoord te worden. Hij schrijft een triple concert voor het Storioni Tro en Britten Sinfonia en werk voor violist Pekka Kuusisto, waarin hij de pianopartij voor zijn rekening neemt. Een multi-talent zogezegd!


Speciale gasten
Onder de noemer Met Hart en Ziel speelt het Storioni Trio samen met grootheden als Vadim Repin, Pekka Kuusisto, Evelina Dobracheva, Vladimir Mendelssohn en Britten Sinfonia schitterende klassiekers en enerverende nieuwe werken. Zo brengt het Storioni Festival een mooi overzicht van de huidige stand van zaken in de kamermuziek,  en ook ongekend luistergenot.


Brochure
Dowload hier de brochure van het Storioni Festival 2011.