VOORGAANDE EDITIES
2014    2013    2012    2011     2010     2009     2008

2008 // HEMELS LICHT AARDSE NACHT

Thema van dit festival is Hemels licht, Aardse nacht. Het vormt de inspiratie voor een uiterst kleurrijke programmering met kamermuziek in uiteenlopende bezettingen, van solosonate tot sinfonia concertante, van duo tot septet.


Internationale topmusici
Een keur aan internationale topmusici verleent medewerking aan het festival, onder wie violist Gidon Kremer, het Skampa Quartet, altviolist Vladimir Mendelssohn, hoornist Hervé Joulain, pianist Peter Frankl, fluitiste Janne Thomsen, klarinettiste Emma Johnson en het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.


Hedendaags
Muziek van deze tijd vormt een rode draad door het festival: werk van de Georgische componist Giya Kantsjeli staat vier keer op de lessenaars. Voorts worden werken van Willem Jeths en Ron Ford gespeeld. Van Jeths klinken Chiasmos voor pianotrio en Chiaroscuro voor piano solo.


Wereldpremière
De Amerikaans/Nederlandse componist Ron Ford schreef het opdrachtwerk voor het Storioni Festival, getiteld In my dream voor sopraan en pianotrio. Dit werk gaat in wereldpremière tijdens het openingsconcert op 24 januari. Daarnaast worden tijdens het festival nog drie werken van Ford uitgevoerd.


Gouden klassieken
Naast hedendaagse muziek klinken er tijdens het festival ook veel werken die je zou kunnen omschrijven als gouden klassiekers. Zo staan tijdens de Storioni Nacht op zaterdagavond 26 januari Mozarts Eine kleine Nachtmusik, Saint-Saëns’ Carnaval des Animaux en Schuberts Forellenkwintet op de lessenaars. Tijdens dit concert wordt de grote Eindhoven Airport Zaal van het Muziekcentrum omgetoverd tot een intiem theater met een ronddraaiend podium. Voorts zijn beroemde werken als Beethovens Septet, Mozarts Concert voor twee piano’s en het Hoorntriovan Brahms geprogrammeerd.