OVER HET FESTIVAL

In 2019 presenteert het Storioni Trio een nieuwe opzet van het Storioni Festival. Na elf succesvolle edities van het internationale kamermuziekfestival zijn de tijden, de (muziek)wereld en ook de eigen ideeën veranderd, en acht het trio de tijd rijp voor verandering. Het Storioni Festival 2019 wordt een echt stadsfestival: in en met de stad Eindhoven. Niet alleen in het Muziekgebouw Eindhoven, maar ook daarbuiten. ’s Avonds én overdag. Om die reden gaat het festival in mei plaatsvinden: het ideale moment om ook buiten het Muziekgebouw muziek te maken.

Vaste waarden blijven onder andere het Openingsconcert en de Storioni Nacht, maar het festival wil met een aangepaste formule en op diverse stadslocaties ook nieuwe muziekliefhebbers inspireren en betrekken bij het festival. Dit alles in een periode van vier dagen voor een intense festivalbeleving.

Over het Storioni Festival
Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven namen samen het initiatief tot een kamermuziekfestival met internationale klasse. De programmering ervan komt tot stand in nauwe samenwerking tussen de artistiek manager van het Muziekgebouw, Frank Veenstra, en de leden van het Storioni Trio.

Het Storioni Festival heeft zich de afgelopen jaren stevig gevestigd. Volle zalen en publiek dat reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie waaraan een keur aan topmusici hun medewerking verleent. Coryfeeën als Menahem Pressler, Natalia Gutman, Jean-Yves Thibaudet, Nelly Miricioiu of Ray Chen maakten acte de présence, evenals aanstormend jong talent als het Berlage Saxophone Quartet.

Het Storioni Festival presenteert meer dan concerten alleen: Nederlandse componisten ontvangen compositieopdrachten en in de Storioni Academy zijn educatie-activiteiten ondergebracht. Zo levert het festival een bijdrage aan het nationale muziekklimaat en biedt het kansen aan de jonge generatie musici.

KOM OOK BIJ DE STORIONI FAMILY!

Samen sterk, achter de schermen en ook ervoor. Zeker nu het Storioni Festival wat extra financiële ondersteuning kan gebruiken. Daarvoor bundelen we de krachten, als een échte Family. En wij vragen u om ons te helpen, als neefje, als hippe oom óf als zoete suikertante. Met een eenmalige donatie wordt u lid van de Storioni Family en draagt u bij om, met elkaar, te kunnen blijven genieten van het Storioni Festival!
Kies een donatie die bij u past en word nú lid!