De Australische componist Brett Dean had in 2020 de twijfelachtige eer om ons als eerste bewust te maken van de ‘corona-bedreigingen’ in 2020. Gelukkig konden we deze bijzondere wereldpremière uitstellen tot het Storioni Festival in 2021. We kunnen niet wachten tot Dean’s nieuwe noten zullen klinken in Eindhoven. Via de livestream kunt u erbij zijn en zit u gegarandeerd op de eerste rij!

Dean is behalve een veelgevraagd componist een getalenteerd altviolist. Hij voerde jarenlang de altviool groep aan van de Berliner Philharmoniker. In 2021 gaan we tijdens het Storioni Festival de wereldpremière beleven van zijn nieuwe werk voor pianokwartet, opgedragen aan het Storioni Trio, waarbij Dean zelf de altvioolpartij voor zijn rekening zal nemen.

Die tote Stadt is een opera in drie bedrijven van Erich Wolfgang Korngold. Op het programma staat één van de beroemdste aria’s uit deze opera: “Glück das mir verblieb” (“Marietta’s lied”) door Bart van de Roer (piano) en Wouter Vossen (viool) samen met de bijzondere Barbara Kozelj (sopraan).

Het concert eindigt met het feestelijke romantische Spohr nonet in een all-star bezetting.

Dit concert zal worden gepresenteerd door Beitske de Jong.

Repertoire

Dean – Pianokwartet (wereldpremière)
Korngold – Marietta’s lied
Spohr – Grand Nonet in F, op. 31

Musici:
Brett Dean
Altviool
Barbara Kozelj
Sopraan
Gerard Spronk
Viool
Hannah Strijbos
Altviool
Ying Lai Green
Contrabas
Federico Altare
Fluit
Roger Cramers
Hobo
Julien Hervé
Klarinet
Gretha Tuls
Fagot
Storioni Trio
Viool, piano, cello
Ron Schaaper
Hoorn