Verrassingsconcert

De vrijdag 3 juni van het Storioni Festival staat in het teken van de luisterende en innerlijke mens. Want dan is het centrum van het muzikale gebeuren het restaurant en de werkplaats van de Eindhovense vormgever en fijnproever Piet Hein Eek. We trappen deze festivaldag af om 17.00 uur met een concert in het meest sfeervolle straatje van het Piet Hein Eek complex. Daar zal een verrassingsconcert klinken met persoonlijke favorieten van de festivalmusici.

Het is ook mogelijk om pas na dit middagconcert aan te sluiten en alleen de avondconcerten te bezoeken.

 

Eten bij Piet

Bij Piet Hein Eek zijn diverse opties om snel te snacken (Friet van Piet) of te tafelen in het restaurant van het zojuist geopende Hotel Piet Hein Eek. Voor beide opties dient u te reserveren: dat kan door te mailen naar restaurant@pietheineek.nl

 

Avondconcerten 

Na het tafelen zal er eerst muziek klinken van de Engelse componist Frank Bridge en de Hongaars-Britse laat-romanticus Emánuel Moór, en dan Beethovens heldhaftige en revolutionaire Derde symfonie ‘Eroica’ hier in een versie voor pianokwartet. Na een pauze waarin verschillende ruimtes binnen het complex van Piet Hein Eek te bewonderen zijn, klinkt muziek van de Fin Sebastian Fagerlund en het wonderlijke sextet uit de opera Capriccio van Richard Strauss. Als afsluiting kunt u luisteren naar het Clarinettrio ‘pathétique’ van Michael Glinka, de profeet van de Russische muziek. Op de achterkant van het trio schreef Glinka ‘Ik heb de liefde alleen leren kennen door de pijn die ze brengt.’ Voor dit werk zet de Italiaanse pianiste Saskia Giorgini zich aan de vleugel, in 2016 winnaar van de internationale Mozart-competitie in Salzburg. 

“Het was mijn persoonlijke wens om dit prachtige werk van Glinka te spelen met klarinettiste Sharon Kam. Zij stond al lang op ons verlanglijstje en het is geweldig dat we dit jaar eindelijk met haar kunnen musiceren.” – Marc Vossen, Storioni Trio

 

Overnachten

Wil je de Storioni Festival ervaring helemaal compleet maken? Blijf dan overnacht in één van de 13 kamers in het fantastische hotel van Piet Hein Eek waar je slaapt tussen kunst en design.

Repertoire

Frank Bridge – Divertimenti voor blaaskwartet H.189, nr.1-4
Emánuel Moór – Prelude voor cello en piano op.123
Ludwig van Beethoven – Symfonie nr.3 in Es gr.t., op.55, ‘Eroica’ voor pianokwartet
Sebastian Fagerlund – ‘Transient Light’ voor hoorn, viool, cello en piano
Richard Strauss – ‘Capriccio’ op.85 voor strijksextet
Mikhail Glinka – ‘Trio Pathétique’ in d kl.t., voor klarinet, cello en piano

Musici:
Sharon Kam
Klarinet
Sonoro Quartet
Mona Verhas (viool), Jeroen De Beer (viool), Séamus Hickey (altviool) & Paul Heyman (cello)
Louis Baumann
Hobo
Antti Tikkanen
Altviool
Sergey Malov
Viool
Gwendolyn Masin
Viool
Pauline Sachse
Altviool
Gareth Lubbe
Altviool
Justus Grimm
Cello
Danae Dörken
Piano
Saskia Giorgini
Piano
Igor Ahss
Fagot
Hervé Joulain
Hoorn
Storioni Trio
Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) & Marc Vossen (cello)