Het Storioni Festival presenteert in 2022 opnieuw het gratis toegankelijke stadsevenement genaamd ‘Music in the Streets’ . Op zaterdag 4 juni staat de Eindhovense binnenstad weer compleet in het teken van muziek. Op vele diverse plekken in de binnenstad wordt tussen 13.00 en 17.00 uur gespeeld door allerlei soorten muzikanten. In totaal zullen zo’n 60 acts hun passie voor muziek ten gehore brengen: harpisten, blazers, violisten, Beethoven- en Rachmaninov-liefhebbers, ensembles en solisten, zangers en instrumentalisten, conservatoriumstudenten én amateurs.

“Optimaal musiceren in een symfonieorkest kan alleen maar als de musici kamermuziek met elkaar maken. Door dat te koesteren en te stimuleren gaat een orkest nog mooier spelen. Wij zijn trots dat wij de kans krijgen om onder de vleugels van het gerenommeerde en didactisch sterke Storioni Trio nota bene in hun eigen festival, hier ons in te ontwikkelen.” – Jules van Hessen (Maestro Jules), Philips Symfonie Orkest.

 

Programma

Het colledige programma en de timetable worden binnenkort bekendgemaakt.

 

Musici:
Storioni Trio
Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) & Marc Vossen (cello)
Dianto Reed Quintet
María Luisa Olmos Ros (klarinet), Erik Steven Rojas (basklarinet), María Losada Burgo (fagot), Ovidi Martí Garasa (saxofoon), María González Bullón (hobo)
Sonoro Quartet
Mona Verhas (viool), Jeroen De Beer (viool), Séamus Hickey (altviool) & Paul Heyman (cello)
NJO ensembles
Philips Symfonie Orkest
CKE ensembles