Concertinformatie

Het tweede concert van het Storioni Festival vindt plaats in het schilderachtige Kasteel Heeze, een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland. Alleen al de prachtige oprijlaan van het kasteel geeft een indruk van wat de bezoeker aan schoons voor ogen en oren te wachten staat. U hoort opnieuw het Sonoro Quartet met een van de laatste strijkkwartetten van Joseph Haydn, een ingenieus meesterwerk met ernst en esprit. U hoort Erik Bosgraaf, de talentvolle en uiterst productieve Nederlandse blokfluitist, die de Nederlandse Muziekprijs in de wacht sleepte, de hoogste staatsonderscheiding op muziekgebied, en die inmiddels talrijke cd’s uitbracht. Aan zijn zijde de veelzijdige Finse violist Antti Tikkanen, opvolger van Vladimir Mendelssohn als artistiek leider van het prestigieuze Kuhmo Festival en de jonge Franse hoboïst Louis Baumann, die afgelopen seizoen de Derde Prijs behaalde bij de Internationale Muziekwedstrijd in Genève en nu eerste hoboïst is van het Antwerp Symphony Orchestra. Zij brengen kamermuziek van Georg Philipp Telemann, de beroemdste en veelzijdigste Duitse componist van de achttiende eeuw.

Diner

Voor geinteresseërden is er na afloop van het concert om 18.00 uur een 3-gangen aspergemenu te nuttigen in de Ridderzaal van Kasteel Heeze. U kunt hiervoor reserveren door te mailen naar info@deheerlijkheid.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt eten, eventuele dieetwensen en of u ook het wijnarrangement wilt afnemen.

Voorgerecht: Huisgemaakte aspergesoep, garnaaltjes, room en bieslook & gerookte zal, limoenmayonaise, aspergepuntjes en dille.
Hoofdgerecht: Asperges op klassieke wijze; gekookte asperges, aardappel, ei, gesmolten roomboter, ham en peterselie.
Dessert: Verse Hollandsche aardbeien, Cheesecake, room en munt
Op tafel vers afgebakken brood met roomboter, olijfolie en zeezout
Prijs per persoon: €42,50
Bijpassend wijnarrangement (optioneel): € 21,50 (incl. tafelwater, bier en frisdrank)

Repertoire

Joseph Haydn – Strijkkwartet op.77
Georg Philipp Telemann:
Concerto in G gr. voor blokfluit, hobo, viool and basso continuo, TWV 43:G6
Trio sonate in C kl. voor blokfluit, hobo en basso continuo, TWV 42:c7
Trio sonate in F gr. voor blokfluit, hobo en basso continuo, TWV 42:F14
Concerto in A kl. voor blokfluit, hobo, viool en basso continuo, TWV 43: a3

 

Bereikbaarheid & parkeren Kasteel Heeze
Het adres van Kasteel Heeze is Kapelstraat 25, 5591 HC Heeze. Wanneer echter deze adresgegevens worden ingevoerd in het navigatiesysteem, dan zijn er navigatiesystemen die u leiden via de Boschlaan waardoor u eindigt aan de zijkant van het kasteel alwaar een parkeerverbod geldt. Het begin van de oprijlaan die leidt naar Kasteel Heeze bevindt zich tussen de panden gelegen aan de Kapelstraat 23 (Tapperij De Zwaan) en Kapelstraat 29 (De Wijnhoeve). Het advies is om een van deze adressen in te voeren in het navigatiesysteem.

Musici:
Erik Bosgraaf
Blokfluit
Antti Tikkanen
Viool
Louis Baumann
Hobo
Sonoro Quartet
Mona Verhas (viool), Jeroen De Beer (viool), Séamus Hickey (altviool) & Paul Heyman (cello)