• Klik hier om het concert gratis te bekijken

Concertinformatie

Marc Vossen vertelt over zijn keuze voor Sibelius: “Als kind was ik altijd al verrukt van het vioolconcert van Sibelius. Tot mijn grote spijt schreef deze Finse componist, een held in dat land én schrijver van het volkslied Finlandia, nooit een celloconcert. Dit Thema en Variaties voor cello solo maakt voor mij een hoop goed; een prachtige melodie en virtuoze uitdagingen.”

Camille Saint-Saëns groeide op als muzikaal wonderkind. Op zijn 10e speelde hij alle 32 pianosonates van Beethoven uit het hoofd. Al snel bleek ook zijn talent als componist en hij werd een nationale sensatie. Wouter Vossen: “Dit pianotrio is een mooi voorbeeld van zijn werk; prachtige melodieën en vrolijke, speelse thema’s.” Helaas bleek de heldenstatus van Saint-Saëns maar beperkt houdbaar, want op het einde van zijn leven overvleugelde de nieuwe generatie van Franse componisten (Debussy en Ravel) hem helemaal. “Wij spelen dit trio erg graag vanwege het ongecompliceerde en vrolijke karakter.”

Dit concert wordt gratis beschikbaar gesteld en zal via de website van Muziekgebouw Eindhoven te bekijken zijn. Wilt u zich aanmelden zodat u de link direct in uw mailbox ontvangt? Bestel dan hier een gratis ticket.

Repertoire

Sibelius – Thema en variaties voor cello solo
Saint-Saëns – Pianotrio nr. 1 in F, op. 18

Musici:
Storioni Trio
Viool, piano, cello