• Klik hier om het concert gratis te bekijken

Concertinformatie

Niets is volgens het Storioni Trio zo belangrijk als de nieuwe generatie kamermusici. Met de meest veelbelovende ensembles van Nederland trappen we het festival dus ook af. Juist nu, in deze vreemde tijden, hopen we deze aanstormende talenten een podium te bieden.

Trouw aan het genre, maar met een eigen toets en frisse blik; dat is de missie van het ADAM Quartet. Het ADAM Quartet is een Nederlands strijkkwartet dat bestaat uit afgestudeerde musici van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds februari 2020 maken zij deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar zij worden begeleid door gerenommeerde internationale kwartetten. Het ADAM Quartet gaf concerten op de bekende Strijkkwartet Biënnale en in grote zalen zoals de Nationale Opera.

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Het trio wordt door collega’s beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles en maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het trio studeerde in Salzburg, Parijs en Bazel bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio), Anton Kernjak, Rainer Schmidt (Hagen Quartet) en het Wanderer Trio.

Dit concert wordt gratis beschikbaar gesteld en zal via de website van Muziekgebouw Eindhoven te bekijken zijn. Wilt u zich aanmelden zodat u de link direct in uw mailbox ontvangt? Bestel dan hier een gratis ticket.

Repertoire

Prokofiev – Strijkkwartet nr. 2
Beethoven – Pianotrio nr. 3, op. 1 nr. 3

In de media

"...powerful and convincing… the Delta Piano Trio delivers strongly characterized performances..."

- BBC Music Magazine
Musici:
ADAM Quartet
Strijkkwartet
Delta Piano Trio
Viool, cello & piano