Concertinformatie

Wie in Eindhoven en omgeving op zoek is naar een mooi begin van de maand juni is van harte welkom bij het sprankelende Storioni Festival. Dit veel bejubelde muziekfeest in het prachtige Brabant wordt gedragen door het internationaal geliefde Storioni Trio van violist Wouter Vossen, zijn broer cellist Marc Vossen en pianist Bart van de Roer. Nu het trio zijn vijfentwintigjarig jubileum achter de rug heeft en de pandemie is uitgeraasd is het tijd voor een nieuwe uitbundige editie van het festival. Daarin zullen de vele ervaringen doorklinken die het Storioni Trio inmiddels achter de rug heeft in de vele uithoeken van de wereld, in kleine en grote zalen, in kerkjes en kastelen. Ervaringen ook met levendige radio-en tv-programma’s en hoog geprezen cd-opnamen. De kurk van het Storioni Festival gaat knallen tijdens dit lunchpauzeconcert in de Blauwe Zaal van de Technische Universiteit Eindhoven.

Niet voor niets heeft de universiteit als motto ‘Mens agitat molem’, Latijn voor ‘de geest regeert de materie’. Want de drie musici gaan voedsel voor de geest uitdelen en hebben daarvoor het jonge internationale Sonoro Quartet in de arm genomen. Ze laten horen hoe Joseph Haydn als man van tegen de zeventig zijn laatste muziek voor strijkkwartet jeugdig leven inblies. Dan klinkt een eerbetoon aan de uiterst boeiende maar veel te weinig uitgevoerde Engelse componist Frank Bridge, de mentor van Benjamin Britten. Daarvoor treden twee met prijzen omhangen Duitse musici aan, cellist Justus Grimm uit Hamburg en pianist Danae Dörken uit Düsseldorf. Het Storioni Trio zelf sluit af met een van hun lijfstukken, het Eerste pianotrio van Johannes Brahms, dat klinkt als muziek tussen hemel en aarde.

Dit concert is gratis te bezoeken en u heeft dus geen ticket nodig om de zaal te betreden op woensdag 1 juni.

 

Repertoire

Joseph Haydn – Strijkkwartet Hob.III, nr.81, op.77, nr.1 in G gr.t. deel I
Frank Bridge – ‘Four pieces’ voor cello en piano
Johannes Brahms – uit Pianotrio nr.1 op.8 in B gr., deel 1. Allegro con brio.

 

Bezoekadres & parkeren Blauwe Zaal TU/e
Het bezoekadres is Blauwe Zaal, Auditorium (gebouw 1), Groene Loper 1, op de TU/e campus. Naast het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Musici:
Sonoro Quartet
Mona Verhas (viool), Jeroen De Beer (viool), Séamus Hickey (altviool) & Paul Heyman (cello)
Justus Grimm
Cello
Danae Dörken
Piano
Storioni Trio
Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) & Marc Vossen (cello)