Concertinformatie

Het derde concert vindt tevens plaats op de binnenplaats van het historische Kasteel Heeze. Hier is opnieuw het Storioni Trio van de partij, samen met blokfluitist Erik Bosgraaf, cellist Justus Grimm en pianiste Danae Dörken, de Franse hoornist Hervé Joulain, die soleerde met meer dan honderd orkesten en solo hoornist is van het Orchestre National de France. En ten slotte het Dianto Reed Quintet, een ensemble van Spaanse rietblazers dat voor verdere studie neerstreek in Nederland. Vorig jaar wonnen ze zowel bij het Storioni Concours en het Grachtenfestival Conservatorium Concours de eerste prijs. Tevens waren ze finalist werd bij het Dutch Classical Talent. Dit rietkwintet opent met ideale muziek voor in de buitenlucht van het Franse barokgenie Jean Philippe Rameau, en met bladzijden vol Spaanse zon en folklore van Manuel de Falla en Isaac Albéniz.

Aansluitend klinkt een van de vroegste werken voor ventielhoorn van Robert Schumann, het Adagio & Allegro. Clara Schumann vond het ‘prächtig, frisch und leidenschaftlich.’ Na de wondermooie stukken voor cello en piano van Frank Bridge komt muziek tot klinken die perfect past bij de historische entourage, blokfluitmuziek van jonkheer Jacob van Eyck, de blinde stadsbeiaardier van Utrecht die op mooie zomeravonden de wandelaars op het Janskerkhof vermaakte met zijn virtuoze blokfluitspel. Het laatste woord is aan het Storioni Trio met een royale romantische novelle van Johannes Brahms.

Diner

Voor geinteresseërden is er om 18.00 uur een 3-gangen aspergemenu te nuttigen in de Ridderzaal van Kasteel Heeze. U kunt hiervoor reserveren door te mailen naar info@deheerlijkheid.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt eten, eventuele dieetwensen en of u ook het wijnarrangement wilt afnemen.

Voorgerecht: Huisgemaakte aspergesoep, garnaaltjes, room en bieslook & gerookte zal, limoenmayonaise, aspergepuntjes en dille.
Hoofdgerecht: Asperges op klassieke wijze; gekookte asperges, aardappel, ei, gesmolten roomboter, ham en peterselie.
Dessert: Verse Hollandsche aardbeien, Cheesecake, room en munt
Op tafel vers afgebakken brood met roomboter, olijfolie en zeezout
Prijs per persoon: €42,50
Bijpassend wijnarrangement (optioneel): € 21,50 (incl. tafelwater, bier en frisdrank)

Repertoire

Jean-Philippe Rameau (arr. Raaf Hekkema) – Prélude & Allemande uit ‘Suite la Triomphante’
Isaac Albéniz (arr. Hugo Bouma) – Asturias uit ‘Suite Española op.47’
Manuel de Falla (arr. Hugo Bouma) – selectie uit ‘El amor brujo’
Robert Schumann – Adagio & Allegro op.70 voor hoorn en piano
Frank Bridge – ‘Four pieces’ voor cello en piano
-pauze-
Jacob van Eyck – Muziek voor solo blokfluit uit Der Fluyten Lust-hof
Johannes Brahms – Pianotrio op.8

 

Bereikbaarheid & parkeren Kasteel Heeze
Het adres van Kasteel Heeze is Kapelstraat 25, 5591 HC Heeze. Wanneer echter deze adresgegevens worden ingevoerd in het navigatiesysteem, dan zijn er navigatiesystemen die u leiden via de Boschlaan waardoor u eindigt aan de zijkant van het kasteel alwaar een parkeerverbod geldt. Het begin van de oprijlaan die leidt naar Kasteel Heeze bevindt zich tussen de panden gelegen aan de Kapelstraat 23 (Tapperij De Zwaan) en Kapelstraat 29 (De Wijnhoeve). Het advies is om een van deze adressen in te voeren in het navigatiesysteem.

Musici:
Erik Bosgraaf
Blokfluit
Hervé Joulain
Hoorn
Justus Grimm
Cello
Danae Dörken
Piano
Dianto Reed Quintet
María Luisa Olmos Ros (klarinet), Erik Steven Rojas (basklarinet), María Losada Burgo (fagot), Ovidi Martí Garasa (saxofoon), María González Bullón (hobo)
Storioni Trio
Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) & Marc Vossen (cello)