LAATSTE NIEUWS

15 februari 2018

In 2019 presenteert het Storioni Trio een nieuwe opzet van het Storioni Festival. Na elf succesvolle edities van het internationale kamermuziekfestival zijn de tijden, de (muziek)wereld en ook de eigen ideeën veranderd, en acht het trio de tijd rijp voor verandering. Het Storioni Festival 2019 wordt een echt stadsfestival: in en met de stad Eindhoven. Niet alleen in het Muziekgebouw Eindhoven, maar ook daarbuiten. ’s Avonds én overdag. Om die reden gaat het festival in mei plaatsvinden: het ideale moment om ook buiten het Muziekgebouw muziek te maken.

Vaste waarden blijven onder andere het Openingsconcert en de Storioni Nacht, maar het festival wil met een aangepaste formule en op diverse stadslocaties ook nieuwe muziekliefhebbers inspireren en betrekken bij het festival. Dit alles in een periode van vier dagen voor een intense festivalbeleving.

Programma in Muziekgebouw Eindhoven

Donderdag 23 mei
* Sneak previewconcert – Muzikaal voorproefje van het komende festival
* Openingsconcert – Start van de nieuwe editie met o.a. Pianokwintet Dvorák

Vrijdag 24 mei
Storioni Wandelconcert – Kamermuziekjuweeltjes op onverwachte en unieke stadslocaties

Zaterdag 25 mei
Storioni Nacht – Grootse avond met klassiekers en verrassende minder bekende parels in alle zalen en foyers, zoals bekend van Storioni’s Grande Parade. Speciale gast deze avond is de Italiaanse ster-cellist Giovanni Sollima, die al eerder grote indruk maakte op het festival. Daarnaast vindt ook de première plaats van het Triple-concert dat de Finse componist Kalevi Aho speciaal voor het festival schrijft.

Zondag 26 mei
* Storioni Zalig op Zondag – met het prachtige Octet van Franz Schubert
* Dit zijn de namen – Muziektheatrale uitvoering naar het gelijknamige boek van Tommy Wieringa, gespeeld door het Storioni Trio, het Duitse Lights Out Trio en acteur Tom Jansen. Het gehele concert vindt plaats in het duister.

Het programma op externe locaties wordt later dit jaar bekend gemaakt.

LAATSTE NIEUWS

Terug naar het laatste nieuws Storioni Festival