LAATSTE NIEUWS

16 mei 2019

Music in the Streets

Een belangrijk nieuw onderdeel van het Storioni Festival 2019 is het gratis toegankelijke straatfestival genaamd Music In The Streets. Op vele plekken in de binnenstad wordt zaterdag 18 mei tussen 13.00 en 18.00 uur gespeeld door musici. Zo’n 60 verschillende acts kun je vinden in de Eindhovense binnenstad: van Canto Ostinato, gespeeld op twee vleugels tegenover elkaar, tot cello’s, dwarsfluiten, saxofoons en zelfs mondharmonica’s. Van de Piazza, Nieuwe Emmasingel, Vrijstraat, Hooghuisstraat tot aan de Kleine Berg kun je niet om kamermuziek heen.

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

Music In The Streets vormt daarmee de aftrap van Storioni Festival 2019. Vanaf deze editie is het een festival voor en door de stad. Niet enkel meer achter gesloten deuren, maar juist op straat zodat iedereen de mogelijkheid heeft ervan te genieten. 

Deelnemende locaties
De meeste optredens vinden plaats in en aan de Kleine Berg, Vrijstraat, Nieuwe Emmasingel, Hooghuisstraat en Piazza. Daar kun je allerlei pop-up podia en concerten vinden in winkels, cafés en restaurants. Je vindt er de mooiste optredens van lokale maar ook internationale kamermusici.

Via Loods61 en het recent geopende hotel The Match vervolg je je weg via de allerlei winkels zoals De Meisjes van Blauw richting de Vrijstraat waar onder andere in de Hoogste Tijd, Wijnkoperij Henri Bloem en Warehouse of Innovation concerten gegeven worden. Sla daarbij de Hooghuisstraat en de Piazza niet over. Bij de diverse speellocaties ontvang je een programmafolder met daarin de plattegrond met specifieke speellocaties.

Eén van de highlights van Music In The Streets is de finale van het Storioni Concours bij Warehouse of Innovation, dat zich bevindt in het voormalig V&D pand aan de Rechtestraat. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je hier de finale van het concours aanschouwen, waar het allemaal draait om vernieuwende concepten en formats.

LAATSTE NIEUWS

Terug naar het laatste nieuws Storioni Festival