LAATSTE NIEUWS

21 november 2016


In een aantal nieuwe festivalproducties brengt het Storioni Festival de wereld van design en kamermuziek samen. Lees hier in een notendop wat deze producties behelzen of klik door om meer details te zien of horen!

Le Malade Imaginaire
De Schotse componiste Genevieve Murphy en de Brabantse ontwerper Lucas Maassen geven een eigen interpretatie van Molières Le Malade Imaginaire uit 1673. De première vindt plaats in de ateliers van Collaboration-O op de Eindhovense ‘design hotspot’ Sectie-C. Deze productie gaat vergezeld van een expositie in Muziekgebouw Eindhoven.
Lees in dit artikel alles over ‘Le malade imaginaire’

David Lang – Composer in Residence
* Componist David Lang liet zich inspireren door de 600 liederen van Franz Schubert, en brengt in een 75 minuten durende muziektheaterproductie Death speaks traditie en vernieuwing, muziek en design samen (coproductie met De Doelen, Rotterdam).
Luister via Spotify naar David Langs ‘Death Speaks’

* Het Triple Concerto is een bijzondere bezetting binnen het kamermuziekrepertoire, waar Beethoven de grote animator van was. Met een wereldpremière van David Lang voor het Storioni Trio en Sinfonietta Riga wordt er een nieuwe lezing aan deze traditie toegevoegd. Deze compositieopdracht is een samenwerkingsverband tussen het Storioni Festival, het New York City Ballet en De Doelen.

Notturno voor pianotrio en The Smartphone Orchestra
Met een compositieopdracht aan componist Arnold Marinissen en ontwerper/geluidskunstenaar Steye Hallema met zijn team van WildVreemd wordt het pianotrio verbonden met elektronische muziek, en is een publiek van smartphone-bezitters direct betrokken bij de uitvoering.
Bekijk op Youtube een concert met The Smartphone Orchestra

LAATSTE NIEUWS

Terug naar het laatste nieuws Storioni Festival