LAATSTE NIEUWS

1 mei 2015

De verkoop is van start!
Het programma is klaar en de losse kaartverkoop is nu officieel gestart! Storioni Festival 2016 wordt een grandioze editie waarin we geïnspireerd worden door Jheronimus Bosch én een klein feestje vieren: het Storioni Trio wordt 20 jaar!

‘Dromen en Demonen’ naar Jheronimus Bosch is het festivalthema waarin we veel ontdekken. Zo is de nieuwe Jeroen Bosch-compositie Garden of Delight van Aart Strootman en Marco Mlynek een van de hoogtepunten. Tijdens dit fonkel nieuwe werk luisteren we naar speciaal voor het Storioni Festival nagebouwde instrumenten uit het beroemde drieluik ‘De Tuin de Lusten’. Een beleving op zich!
Nieuw dit jaar is Storioni’s Grand Parade. Een avond die eruitziet als een mini-festival met o.a. Krakau Sinfonietta en Arthur & Lucas Jussen in de DLL Zaal tot intieme kamermuziek van Storioni & Friends in de Kleine Zaal/foyers en Poppin’ on Bach breakdance in de foyers van Muziekgebouw Eindhoven. Kortom kamermuziek in al haar verschijningsvormen.

Ook komen beeldschone oude bekenden voorbij: Saint-Saëns’ Danse Macabre, Mahlers Das Lied von der Erde, Tartini’s Devils Trill, Schumanns Märchenbilder, noem maar op. En gelukkigerwijs kunnen we naast het Storioni Trio weer festivalvrienden als Matthew Hunt, Vladimir Mendelssohn en Hervé Joulain verwelkomen. Laatstgenoemde zal bovendien een spannende publieke Masterclass voor jong talent verzorgen.

Wel laten de concerten in de festivalsteden Breda, Tilburg en Helmond nog heel even op zich wachten, want de verkoop van die concerten is nog niet gestart. We geven een seintje als dit wel het geval is, dus houd facebook en twitter goed in de gaten!

Ga hier naar de het concertoverzicht van Storioni Festival 2016.

LAATSTE NIEUWS

Terug naar het laatste nieuws Storioni Festival