ACADEMY / STORIONI FESTIVAL 2018

ACADEMY – Storioni Willem Twee Concours

Storioni Willem Twee Concours // 2018 

Het Storioni Festival organiseert in 2018 de achtste editie van het Storioni Willem Twee Concours (voorheen Storioni Toonzaal Competitie) waarbij ensembles de kans krijgen zich te presenteren tijdens het Storioni Festival 2018. Dit jaar zal voor de zevende keer een aparte finale avond tijdens het festival worden georganiseerd. De finale van het Storioni Willem Twee Concours is op woensdag 17 januari 2018. De winnaar speelt een paar dagen later, tijdens het Storioni Wandelconcert Den Bosch.

De deskundige jury wordt later bekend gemaakt.


Max Jong Talent Prijs
Omroep Max hecht veel belang aan het ondersteunen van jong talent en levert graag een bijdrage aan hun ontwikkeling op weg naar de top. Het winnende ensemble krijgt naast de Storioni Willem Twee Prijs, ook de MAX Jong Talent Prijs uitgereikt.


Russell Postema – eindredacteur Omroep Max – over de Max Jong Talent Prijs
Het winnende ensemble van de Storioni Toonzaal Competitie krijgt nu ook de MAX Jong Talent Prijs uitgereikt. ‘De jonge talenten van nu zijn de musici op de podia van de toekomst’, licht Postema de keuze van een ouderenomroep voor het ondersteunen van jong talent toe. ‘Er zijn veel jonge musici die het geweldig goed doen. Zo viel mij onlangs tijdens een concours voor jonge componisten op dat zij vaak weer heel anders componeren dan jaren geleden. Het is heel interessant om die ontwikkeling te zien. Zulke talenten moet je blijven stimuleren, want die hebben we hard nodig voor de toekomst. Daar wil Omroep MAX zich sterk voor maken. Zeker nu er nog maar een handjevol omroepen actief is op Radio 4, hebben we als omroep een belangrijke rol om jong talent te ondersteunen.’


Winnaars 2017
Duo Ebano is de grote winnaar van de Storioni Toonzaal Prijs 2017! Het duo (Paolo Gorini, piano en Marco Danesi, klarinet) won tevens de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs. Het Malevich Piano Quartet ging er vandoor met de Vrienden Stimuleringsprijs.