ACADEMY / STORIONI FESTIVAL 2019

ACADEMY – Storioni Concours

Storioni Concours // 2019

Het Storioni Festival organiseert in 2019 de negende editie van het Storioni Concours (voorheen Storioni Toonzaal Competitie/Storioni Willem Twee Concours) waarbij ensembles de kans krijgen zich te presenteren tijdens het Storioni Festival 2019. Dit jaar zal voor de achtste keer een aparte finale avond tijdens het festival worden georganiseerd.

 

De eerste ronde zal plaatsvinden op 16 mei 2019 in Muziekgebouw Eindhoven.
Aanmelden kan vanaf februari 2019.
De deskundige jury wordt later bekend gemaakt.

Max Jong Talent Prijs

Omroep Max hecht veel belang aan het ondersteunen van jong talent en levert graag een bijdrage aan hun ontwikkeling op weg naar de top. Het winnende ensemble krijgt naast de eerste prijs, ook de MAX Jong Talent Prijs uitgereikt.


Russell Postema – eindredacteur Omroep Max – over de Max Jong Talent Prijs

Het winnende ensemble van het Storioni Concours krijgt nu ook de MAX Jong Talent Prijs uitgereikt. ‘De jonge talenten van nu zijn de musici op de podia van de toekomst’, licht Postema de keuze van een ouderenomroep voor het ondersteunen van jong talent toe. ‘Er zijn veel jonge musici die het geweldig goed doen. Zo viel mij onlangs tijdens een concours voor jonge componisten op dat zij vaak weer heel anders componeren dan jaren geleden. Het is heel interessant om die ontwikkeling te zien. Zulke talenten moet je blijven stimuleren, want die hebben we hard nodig voor de toekomst. Daar wil Omroep MAX zich sterk voor maken. Zeker nu er nog maar een handjevol omroepen actief is op Radio 4, hebben we als omroep een belangrijke rol om jong talent te ondersteunen.’


Laureaten

2018 – Firgun Ensemble
2017 – Duo Ebano
2016 – Ebonit Saxophone Quartet
2015 – Pianotrio Impression
2014 – Duo Hiberi
2013 – Trio Rodin
2012 – Mosa Trio
2011 – Berlage Saxophone Quartet