ACADEMY / STORIONI FESTIVAL 2018

ACADEMY – Storioni Academy

2018 // Storioni Academy
De Storioni Academy is een belangrijk onderdeel van het Storioni Festival. De Academy voorziet in coaching op vele niveaus, van muziekschoolleerling tot masterstudent en niet in de laatste plaats in het Storioni Willem Twee Concours. Deze prijs voor jonge ensembles is in het leven geroepen door het Storioni Trio in samenwerking met Willem Twee Concertzaal in Den Bosch, en is niet alleen een platform waar jonge ensembles zich kunnen presenteren, maar ook een concours dat voorziet in uitgebreide coaching en begeleiding. Overige onderdelen van de Storioni Academy zijn het jaarlijkse Academy Concert, waarin de prijswinnaars van de grote Nederlandse muziekconcoursen hun opwachting maken, en masterclasses voor gevorderde conservatoriumstudenten door een van de topsolisten van het festival.


Storioni Willem Twee Concours
Op woensdag 17 januari vindt de finale van het Storioni Willem Twee Concours plaats in de Willem Twee Concertzaal in Den Bosch.


Academy Concert
In het verlengde van de Storioni Academy vindt er ook in deze editie weer het Academy Concert plaats: het jaarlijkse concert met de prijswinnaars van de grote muziekconcoursen in Nederland. Het Academy Concert vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van het festival, dit jaar op zondagmiddag 21 januari in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Met medewerking van onder andere laureaten YPF, Cello Biennale, Oskar Back Concours en TROMP Percussion Eindhoven.


Winter Academy
Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen als kamermuziekmusicus? Dan is de Storioni Winter Academy absoluut iets voor jou! Het Storioni Festival biedt conservatoriumstudenten en jonge ensembles de unieke kans om tijdens het kamermuziekfestival intensief les te krijgen van internationaal gerenommeerde kamermusici. Lees hier meer over de masterclasses!