PROGRAMMA / STORIONI FESTIVAL 2019

Storioni Nacht
ZA 25 MEI 2019Storioni Nacht Muziekgebouw Eindhoven | Grote Zaal en foyers | 20.15 uur | € 33 (exclusief € 2 servicekosten per ticket)

Ronald Brautigam piano

Gürzenich Kammerorchester Köln o.l.v. Daniel Raiskin

Storioni Trio, Finghin Collins piano, Amihai Grosz altviool, Hervé Joulain hoorn, Lilli Maijala altviool

Debussy – L’Isle Joyeuse
Schumann – Maerchenbilder / Nicht Schnell & Lebhaft
Aho – Triple Concerto (Nederlandse première)
Chabrier – Larghetto voor hoorn en piano
Mahler – Pianokwartet
Mozart – Pianoconcert nr. 12 in A KV414
Tsjaikovski – Souvenir de Florence

Een grootse avond in de Grote Zaal, zoals bekend en geliefd van de Storioni Nacht en met een verrassende randprogrammering in de foyer. Een heerlijke avond met de mooiste muziek, bijzondere sfeer, vol muzikale hoogtepunten.

Gaat het om tripelconcerten, dan heeft het Storioni Trio een naam hoog te houden. Elk jaar geeft het een nieuwe componist de opdracht voor zo’n werk met drie solisten in de hoofdrol. Dat leverde al een klinkende reeks partituren op, waar zich nu die van de gelauwerde Fin Kalevi Aho bijvoegt. Meesterpianist Ronald Brautigam soleert in een Mozartconcert.

Sinds jaar en dag doet hij mee! Elke editie erbij, de Franse hoornist Hervé Joulain, geliefd bij zijn medemusici en het publiek dat in de wandelgangen graag even een praatje met ‘m maakt. Debussy verbeeldt op zijn ‘vrolijke eiland’ de mooie dingen van het leven.

‘Aan dit land dank ik de gelukkigste maanden van mijn leven.’ Een blije Tsjaikovski, die in 1890 in Florence zit en zich vergaapt aan Dom, Ponte Vecchio en Piazza della Signoria. Hij wil het nooit meer kwijt en schrijft daarom zijn kleurige sextet Souvenir de Florence. Voor Mahlers weemoedige pianokwartet bevindt zich tussen het Storioni Trio de altviool-aanvoerder van de Berliner Philharmoniker.