PROGRAMMA / STORIONI FESTIVAL 2019

Openingsconcert
DO 23 MEI 2019Openingsconcert Muziekgebouw Eindhoven | Kleine Zaal | 20.15 uur | € 24 (exclusief € 2 servicekosten per ticket)

Storioni Trio, Niek Baar viool, Finghin Collins piano, Olivier Doise hobo, Amihai Grosz altviool, Eline Hensels cello, Juliette Hurel fluit, Hervé Joulain hoorn, Lilli Maijala altviool, Bram van Sambeek fagot, Liesbeth Vreeburg harp, Annelien van Wauwe klarinet

Barriere –  Sonate voor twee cello’s nr. 10 in G
Mozart – Kwintet voor piano & blazers in Es KV452
Ravel – Introduction et Allegro
Piazzolla – Primavera Portena
Aho – Fagotsolo V
Dvorak – Pianokwintet

Echt een hele stoet musici tijdens deze openingsavond! Met Storioni-coryfeeën als de hoornist Hervé Joulain en de fagottist Bram van Sambeek die zich laten horen in het Kwintet voor piano en blazers van Mozart. Mozart vond dit zelf ‘mijn beste werk’ – wat iets zeggen wil… Van Sambeek speelt ook een speciaal werk voor fagotsolo van de Finse festivalcompnist Kalevi Aho.

Daarna is het de beurt aan een instrument dat tijdens een Storioni Festival nog niet zo in de schijnwerpers stond: de harp. Ravels impressionistische Introduction et Allegro is een meesterwerk van sfeer. Dat de drie Storioni-heren de muziek van Astor Piazzolla een warm hart toedragen, bleek al een paar keer. Nu ervaart u bij monde van diens Primavera porteño het rauwe dagelijks leven van een arbeider onder de lentezon van Buenos Aires. Tot slot: Dvoráks schitterende Pianokwintet. Is dit niet het allermooiste wat de grote Tsjech ooit schreef?