PROGRAMMA / STORIONI FESTIVAL 2019

Music in the Streets
ZA 18 MEI 2019Music in the Streets Eindhoven | 13.00 - 18.00 uur | Gratis

Een belangrijk nieuw onderdeel van het Storioni Festival 2019 is het gratis toegankelijke straatfestival genaamd Music In The Streets. Op vele plekken in de binnenstad wordt tussen 13.00 en 18.00 uur gespeeld door musici. Zo’n 60 verschillende acts kun je vinden in de Eindhovense binnenstad: van Canto Ostinato, gespeeld op twee vleugels tegenover elkaar, tot cello’s, dwarsfluiten, saxofoons en zelfs mondharmonica’s. Van de Piazza, Nieuwe Emmasingel, Vrijstraat, Hooghuisstraat tot aan de Kleine Berg kun je niet om kamermuziek heen.

Music In The Streets vormt daarmee de aftrap van Storioni Festival 2019. Vanaf deze editie is het een festival voor en door de stad. Niet enkel meer achter gesloten deuren, maar juist op straat zodat iedereen de mogelijkheid heeft ervan te genieten.

CoMA Eindhoven
Op vele plekken in de binnenstad zullen op 18 mei musici optreden: van violisten tot harpisten en van solisten tot ensembles en orkesten. Onder de orkesten vind je onder andere het Eindhovense CoMA, dat met 11 orkestleden hedendaagse composities zal spelen. CoMA (Contemporary Music for All) maakte vorig jaar oktober een succesvol debuut met een drukbezocht concert in het CKE. Op het programma staan werken van Burnell, Jackson, Russell en Yau May Kay. De concerten zijn om 13.00, 15.00 en 17.00 uur bij Loods61.

Ebonit Saxophone Quartet
Een ander bijzonder ensemble is het saxofoonkwartet Ebonit Quartet, een sprankelend saxofoonkwartet dat werd opgericht aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011. De vier muzikanten uit Polen, Nederland en Spanje hebben in korte tijd naam gevestigd in binnen- en buitenland en speelden eerder in grote zalen waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, De Singel in Antwerpen, Musikverein in Wenen, Konzerthaus in Berlijn en Liszt Academy Solti Hall in Boedapest. Op 18 mei spelen zij, speciaal voor het Storioni Festival, in Eindhoven bij Warehouse of Innovation. In 2016 werd het Ebonit Saxophone Quartet de grote winnaar van Storioni Toonzaal Prijs. Nu, drie jaar later zijn ze terug en kun je ze opnieuw bewonderen om 15.00 uur op de Nieuwe Emmasingel en om 16.00 uur op de Hooghuisstraat.

JAMFLOW / Cas van Son
Ook gaat het Storioni Festival deze editie interessante samenwerkingen en cross-overs aan met designers, architecten en tech start-ups. Designer Cas van Son wil met zijn project JAMFLOW muziekinstrumenten toegankelijk maken voor mensen zonder instrumentenkennis. Als muzikant kent hij de kracht en energie die een “jam” teweegbrengt. JAMFLOW maakt juist die energie toegankelijk voor niet-muzikanten. Samen spelen, samen zoeken, samen lachen en trots delen: duik samen in het muzikale experiment onbelemmerd en vrij. Je kunt tussen 13.00 en 17.30 uur op de Kleine Berg doorlopend meedoen met JAMFLOW.

Studio Toer
Voor Music In The Streets werd een nieuwe samenwerking aangegaan met multidisciplinair ontwerpcollectief Studio Toer. Hun project Boom Boom omvat een aantal interactieve bomen waarin elke individuele boom zijn eigen geluid heeft. Door in de buurt van de boom te bewegen, de boom te benaderen of te omhelzen kun je het geluid beïnvloeden, terwijl je ook de trillingen van het geluid door de stam van de boom voelt. Benieuwd naar het geluid van het bos? Zorg dan dat je Hotel The Match niet voorbij loopt op 18 mei.

Deelnemende locaties
De meeste optredens vinden plaats in en aan de Kleine Berg, Vrijstraat, Nieuwe Emmasingel, Hooghuisstraat en Piazza. Daar kun je allerlei pop-up podia en concerten vinden in winkels, cafés en restaurants. Je vindt er de mooiste optredens van lokale maar ook internationale kamermusici.

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN MUSIC IN THE STREETS, 18 MEI 2019

Via Loods61 en het recent geopende hotel The Match vervolg je je weg via de allerlei winkels zoals De Meisjes van Blauw richting de Vrijstraat waar onder andere in de Hoogste Tijd, Wijnkoperij Henri Bloem en Warehouse of Innovation concerten gegeven worden. Sla daarbij de Hooghuisstraat en de Piazza niet over. Bij de diverse speellocaties ontvang je een programmafolder met daarin de plattegrond met specifieke speellocaties.

Eén van de highlights van Music In The Streets is de finale van het Storioni Concours bij Warehouse of Innovation, dat zich bevindt in het voormalig V&D pand aan de Rechtestraat. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je hier de finale van het concours aanschouwen, waar het allemaal draait om vernieuwende concepten en formats.

Music in the Streets acts
Adhoctet strijkersensemble – Albert van Abbe – Boukje de Haas en Mona Thomasse – Bryan Segers – Cas van Son / JAMFLOW – CoMA Eindhoven – Con Ardore Trio – David Hordijk – David van der Top – Dennis & Maud – Duo Achterom – Duo Ebano – Ebonit Saxophone Quartet – Ellen Verhagen – Erik Verhoef / La Quête – Farzam Karbasi – Frank van der Drift – Free Wheeler – Glen de Roo – Hannah Jabaaij – IMAI – Inge van Grinsven – Jamie Hoogvliet – Jess Øberlin – KEYSTROKES – MAAS Muziek – Marcus – Reitz  – Niek Duiven & Misha Vonk – Ninia Lazaar – Olga van der Pennen – Oleg Fateev – Olivier Vencken – Ozaandu – Pega Loca – Petar Culibrk – Petri’A – Pier’n lala – Precious Obimdi – Renee Beerends – Rob Cornelissen – Rutger van der Peet – Sarah & Sharon – Storioni Trio – Studio Toer / Boom Boom – Tango de Barrio – Ultramarijn